Historiikki

Rento MC -kerho on ”virallisesti” perustettu Kangasalan Listekujalla loppukesästä/alkusyksystä 2003. Perustajajäseninä olivat paikalla tuolloin Harri Päivinen, Leila Suutarinen, Jompe Vuopio, Jommu Jussila ja Hannu Päivinen. Tilaisuuteen oli kutsuttu mukaan myös Tomppa Vanhanen, mutta hän oli estynyt tulemaan paikalle. Pauliina Suutarinen oli myös läsnä tilaisuudessa.

Tilaisuudessa kerho perustettiin ja sen lopulliseksi nimeksi valittiin muutamien ehdokkaiden joukosta Hannu Päivisen ideoima Rento MC. Kerho perustettiin yhdessä, viiden henkilön voimin. Sovittiin myös, että tilaisuudessa olleiden perustajajäsenten puolisot ovat automaattisesti kerhon jäseniä eli jäseniä oli perustamishetkellä kaikkiaan 10.

Helena Päivinen maalasi/suunnitteli kolmena vuotena kesän avaukseen räätälöidyn postimerkin, jota sai ostaa Vehoniemen automuseolta ensipäivän leimalla varustettuna. Leimaamisesta huolehti lähellä vielä silloin toiminut Kylien kauppa, Saarikylien risteyksessä (sieltä oli henkilö paikalla leimaamassa ostettuja merkkejä). Myöhemmässä vaiheessa kerhoon pyydettiin mukaan vielä kaksi jäsentä eli Kaitsu Haippo ja Make Heinonen.
Kerhossa ei alkuvaiheessa ollut mitään työnjakoa tai titteleitä. Nämä tulivat vasta sitten ”liivikauden” myötä. Kyseessä piti olla pieni kerho, jonka suurin tapahtuma olisi tuo vuosittainen tapahtuma toukokuussa. Muuten porukan tarkoitus oli yhdessä ajeleminen ja yleensäkin harmiton hauskanpito. Alkuperäinen idea ei ollut saada aikaiseksi jäsenmäärältään suurta kerhoa vaan Rento MC:n oli tarkoitus olla pieni, lämminhenkinen ja tasa-arvoinen porukka.

kesa2003

Ensimmäistä Kesä alkaa Kangasalta -tapahtumaa edeltävänä syksynä Hannu Päivinen ja Jompe Vuopio alkoivat suunnittelemaan motoristitapahtumaa Kangasalan kirkkoon keväälle 2003. Asiasta oli alustavasti keskusteltu silloisen kirkkoherran, Heikki Inssi Nurmirannan kanssa. Kun ensimmäinen motoristitapahtuma pidettiin toukokuussa 2003, ei Rento MC: tä oltu vielä perustettukaan.

Tapahtuman järjestäjinä olivat mukana Kangasalan seurakunta, Vehoniemen automuseo sekä Mobilia. Kirkon jälkeen ajettiin Vehoniemelle, mihin oli järjestetty ilmainen ruokailu. Ruuaksi tarjottiin Jommu Jussilan soppatykillä keitettyä jauhelihakeittoa. Kahvittelu oli maksua vastaan Mobiliassa. Mobiliankin piti aluksi olla mukana tarjoamassa kahvit ilmaiseksi motoristeille, mutta lopulta se kuitenkin kääntyi maksulliseksi.

Ensimmäisessä Kesä alkaa Kangasalla mainoksessa oli Jommu Jussilan kuva mopon selässä. Julisteen suunnitteli ja valmisteli Tomppa Vanhanen seurakunnan tiedottajan ominaisuudessa. Rento MC kerhoa ei vielä tuossa julisteessa mainita, koska koko kerhoa ei oltu vielä edes perustettu. Koska tapahtuma koettiin kaikin puolin mukavaksi ja onnistuneeksi, päätettiin samanlainen tapahtuma järjestää myös seuraavana vuonna eli perinne oli syntynyt.

Pikku hiljaa alettiin seuraavan tapahtuman ajattelu ja suunnittelu. Koska tapahtuman järjestäminen oli kuitenkin pienelle porukalle suuri voimankoitos, seuraavaa tapahtumaa mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan päätettiin pyytää Harri ja Helena Päivinen. He lähtivätkin mukaan porukkaan.

Kesä alkaa Kangasalta -tapahtumaa vuonna 2005 olivat järjestämässä silloiset Rento MC-kerholaiset Markku Heinonen, Hannu Päivinen, Jompe Vuopio, Kaitsu Haippo, Leila Suutarinen, Harri Päivinen, Helena Päivinen ja Jorma Jussila. Hienot, uudet, keltaiset kerhotakit oli hankittu ja unelma kerholiiveistä oli alkanut myös elää, muttei vielä toteutettu!